• De ijsbaan in Woerden.
• De ijsbaan in Woerden. Foto: Sylvia van Halm

IJsbaan op Kerkplein Woerden op 3 december open

Algemeen 1.298 keer gelezen

WOERDEN • Goed nieuws voor schaatsliefhebbers in Woerden: op zaterdagochtend 3 december gaat op het Kerkplein de Rotary-ijsbaan weer open.

Om 09.30 uur kan jong en oud rondjes schaatsen op een strakke ijsvloer. Bijna drieduizend basisschoolleerlingen komen tijdens schooluren gratis schaatsen. Ze worden begeleid door jongeren van het Kalsbeek College en het Minkema College, die op de ijsbaan hun maatschappelijke stage vervullen. ’s Avonds is de ijsbaan het decor voor de curlingcompetitie, die - heel bijzonder - in Woerden wordt gespeeld met speciaal geprepareerde fluitketels. Buiten schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor iedereen op hockey- of kunstschaatsen. Die schaatsen kunnen op de baan zelf ook worden gehuurd.

Verbinden
Met hulp van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren is het de Rotaryclubs Woerden en Woerden Oude Rijn gelukt om - na twee coronajaren - weer een baan van echt ijs neer te leggen in het stadscentrum. De baan is tot zondag 8 januari geopend. Doel van de Rotaryclubs is de Woerdense jeugd tot en met 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen, maar ook Woerdense generaties te verbinden: kinderen die er (met ouders of grootouders) komen schaatsen, jongeren die er hun maatschappelijke stage vervullen, Woerdenaren van alle leeftijden die zich in de curlingcompetitie storten en vrijwilligers die dat alles begeleiden.

Er zijn nog een paar plekken vrij voor wie met vrienden, familie of collega’s ‘vrij’ wil curlen. Ook aan de curlingcompetitie kunnen nog een paar teams meedoen. Op de website is te zien wanneer er nog plaats is. De kosten bedragen 50 euro per baan per uur. Tijdens de vrije curlingavonden zijn vrijwilligers van JCI Het Groene Hart aanwezig om speluitleg en aanwijzingen te geven.

Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram. Reserveren voor vrij curlen kan via: curling@ijsbaanwoerden.nl.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Column Junior Brandenburg: Verandering Algemeen 26 jan, 15:58
Afbeelding
Douchen mag niet meer in Kamerikse sporthal De Schulenburch Algemeen 26 jan, 15:46
Afbeelding
Aftrap Jeugdbrandweer De Waarden Algemeen 26 jan, 15:26
Afbeelding
Met cursus probeert Woerden eenzaamheid aan te pakken Algemeen 25 jan, 16:00
Afbeelding
Initiatief Voedsel Surplus een succes in Woerden: zo'n 200 maaltijden per van 'gered' voedsel Algemeen 25 jan, 15:56
Afbeelding
Woerdenaar maakt podcasts als audioherinnering Algemeen 25 jan, 15:52
Afbeelding
Wethouder opent nieuwe kinderdagverblijf Nijntje Pluis in Harmelen Algemeen 24 jan, 14:50
Afbeelding
Verdachten bankpasfraude aangehouden in Kamerik 112 23 jan, 17:27