• Intratuin-medewerkster Kitty en bedrijfsleider Michael van den Hoven.
• Intratuin-medewerkster Kitty en bedrijfsleider Michael van den Hoven. Foto: Floris Bakker
zakelijk

‘Kerstwinkelen bij Intratuin is echt een belevenis’

Algemeen 2.096 keer gelezen

VLEUTEN/REGIO • Het is voor veel mensen een jaarlijks uitje: de kerstshow van Intratuin. Ook in de nieuwste vestiging in Vleuterweide kun je je helemaal onderdompelen in kerstsfeer.

Beeldjes, engeltjes, kerstballen, kransen en lampjes. Maar ook rijkelijk gedekte tafels en besneeuwde kerstlandschapjes met treintjes die er doorheen zoeven. En overal klinkt kerstmuziek. Elk jaar weer is de kerstshow van Intratuin een ware publiekstrekker. Bedrijfsleider Michael van den Hoven snap dat wel. “Kerstwinkelen bij ons is echt een belevenis. Er komen in december duizenden mensen langs om een kijkje te nemen in onze vestiging in Leidsche Rijn. Ontzettend leuk, maar soms is het iets te druk.”

Prima bereikbaar
Hij is daarom blij dat in de nieuwste vestiging in Vleuterweide (die in april open ging) eveneens een kerstshow is opgebouwd. “Onze winkel in Vleuten is - mede door de gunstige ligging langs de A12 - prima bereikbaar, ook vanuit Harmelen en Woerden. In tien minuten ben je er. Er is ook genoeg plek om je auto te parkeren. En de kerstshow hier is net zo betoverend als die in onze vestiging in Leidsche Rijn.”

Ruim een jaar van tevoren beginnen alle voorbereidingen voor de kerstshow al. Aan de hand van het kerstinspiratieboek - dat wordt samengesteld op het hoofdkantoor van Intratuin - worden de thema’s bepaald. “Die werken we dan verder uit op papier”, legt eigenaresse Wendie Vernooij uit. “In januari kopen we al de eerste kerstspullen in, zodat alles op tijd kan worden geproduceerd en geleverd.”

Direct na de zomervakantie begint een bouwploeg met het opbouwen van de kerstshow. Om ruimte te maken gaan eerst alle tuinmeubels en barbecues eruit. De hele opbouw duurt zo’n zes weken. Aan de wand van elke kamer hangt een moodboard zodat de teamleden precies weten welke sfeer ze moeten neerzetten. Vernooij: “Er is één overkoepelend thema, maar geen kamer is hetzelfde.”

In oktober, net voor de herfstvakantie, moet de kerstshow klaar zijn. “Het is spannend, maar het lukt ons altijd weer”, zegt Van den Hoven. Tot aan Kerst is het volgens de bedrijfsleider flink aanpoten voor de medewerkers van Intratuin. Zo staan er ruim 2.500 kerstbomen klaar. “Nu verkopen we maar vijf kerstbomen per dag, maar na Sinterklaas gaat het helemaal los.”

Kerstkrans
Intratuin biedt in de decembermaand creatieve (kerst)workshops aan. Zo kunnen volwassenen een kerstkrans maken en kinderen een notenkraker versieren. Inschrijven kan via de website. In het horecadeel van de winkel is het mogelijk te genieten van een speciale kerst high tea. Kinderen kunnen zich vermaken in het speelparadijs.

Intratuin Vleuterweide hanteert in december extra openingstijden. Zo is de winkel aan de Mostperenlaan 6 elke zondag geopend en zijn er koopavonden op donderdag en vrijdag (geopend tot 21.00 uur). Op zaterdag 3 december houdt Intratuin Vleuterweide een vroege ‘kerstmannenactie’. Wie tussen 08.00 tot 10.00 uur ‘s morgens langskomt, krijgt 20 procent korting op alles (zie de actievoorwaarden).

www.intratuin.nl/intratuin-vleuten

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Leerlingen van het Technasium van het Minkema College met het 'bestekrek' en de 'cd-lamp'.
'Bestekrek' winnaar van upcycle-project Minkema College en Duurzaamheidswinkel Nieuws 18 uur geleden
• Muziek tijdens een 'tussenstop' van de Thuisbus.
Thuisbus gaat weer rijden door Woerden en omliggende dorpen Nieuws 25 apr, 17:07
• Leegstaande woning aan de Molenweg.
Sloop van woningen aan Molenweg en Nieuwstraat in Zegveld Nieuws 25 apr, 16:04
• Net als in 2023 is er ook dit jaar weer veel muziek tijdens Bevrijdingsdag in Woerden.
Herdenkingen en viering Bevrijdingsdag in Woerden Nieuws 25 apr, 13:35
• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 25 apr, 13:34
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 25 apr, 10:00
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 25 apr, 10:00
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 25 apr, 10:00