Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Sint-actie Stadshart Woerden levert ruim 5 duizend euro op

Algemeen 1.139 keer gelezen

WOERDEN • De Sint-actie van Stadshart Woerden heeft 5.050 euro opgeleverd. Dankzij de bijdrage kon Voedselbank Woerden een cadeau kopen voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Ook rond Kerst krijgt de jeugd nog iets leuks. 

Voor kinderen tot 11 jaar ontvangt de voedselbank een budget van de gemeente Woerden dat wordt besteed aan een sinterklaascadeau. Kinderen die buiten deze leeftijdsgroep vallen verdienen ook een leuk extraatje, vonden de initiatiefnemers Conny Wesseling (Luciano), Pascal Distel (restaurant De Woerdenaar), Carmen Kuijlenburg (Blik op Hout) en Patricia van Hall (Buro Fudge). Het bedrag dat via de Stadshart Sint-actie is opgehaald, wordt met name besteed aan deze leeftijdsgroep. 

Muntgeld
Bij meer dan 35 winkels en horeca in de binnenstad van Woerden konden mensen een fysieke donatie doen in de daarvoor bestemde bus. Ook was het mogelijk om online te doneren via de website van het Stadshart. Er is zowel in de bussen in de winkels, als online flink gedoneerd. Van wat muntgeld tot envelopjes met maar liefst 150 euro erin. “Er zijn zelfs mensen die (een deel van) hun energiecompensatie hebben gedoneerd”, vertelt Wesseling. 

John en Elly van den Bosch stelden de Vischbrug beschikbaar als Pakjeshuis. Op het raam van dit Pakjeshuis werd de tussenstand van de actie bijgehouden. Ook ondernemers buiten het Stadshart deden mee aan de actie. Zo doneerde Mark Haagen van Buitenplaats Kameryck vijftig cadeaubonnen voor pitch & putt ter waarde van 19,50 euro. Woerden Makelaardij deed een online winactie en doneerde uit naam van de winnaars ook een mooi bedrag. Jongeneel Verpakkingen zorgde voor gratis donatiebussen, zodat er zoveel mogelijk geld naar de actie kon gaan. En het Consulaat van Sinterklaas verstrekte kilo’s strooigoed. 

Knipbeurt
Denise Miltenburg van Team Kappers Woerden gaf maar liefst vijftig cadeaubonnen voor een knipbeurt. “Ik wilde graag helpen, want vond het een super initiatief”, aldus Miltenburg. “Ik vind het een mooie kerstgedachte om vijftig mensen blij te maken. Of het nu voor de kinderen zelf is, of voor de ouders die ook wel een extraatje hebben verdiend.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Leerlingen van het Technasium van het Minkema College met het 'bestekrek' en de 'cd-lamp'.
'Bestekrek' winnaar van upcycle-project Minkema College en Duurzaamheidswinkel Nieuws 11 uur geleden
• Muziek tijdens een 'tussenstop' van de Thuisbus.
Thuisbus gaat weer rijden door Woerden en omliggende dorpen Nieuws 25 apr, 17:07
• Leegstaande woning aan de Molenweg.
Sloop van woningen aan Molenweg en Nieuwstraat in Zegveld Nieuws 25 apr, 16:04
• Net als in 2023 is er ook dit jaar weer veel muziek tijdens Bevrijdingsdag in Woerden.
Herdenkingen en viering Bevrijdingsdag in Woerden Nieuws 25 apr, 13:35
• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 25 apr, 13:34
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 25 apr, 10:00
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 25 apr, 10:00
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 25 apr, 10:00