Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Sint-actie Stadshart Woerden levert ruim 5 duizend euro op

Algemeen 1.019 keer gelezen

WOERDEN • De Sint-actie van Stadshart Woerden heeft 5.050 euro opgeleverd. Dankzij de bijdrage kon Voedselbank Woerden een cadeau kopen voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Ook rond Kerst krijgt de jeugd nog iets leuks. 

Voor kinderen tot 11 jaar ontvangt de voedselbank een budget van de gemeente Woerden dat wordt besteed aan een sinterklaascadeau. Kinderen die buiten deze leeftijdsgroep vallen verdienen ook een leuk extraatje, vonden de initiatiefnemers Conny Wesseling (Luciano), Pascal Distel (restaurant De Woerdenaar), Carmen Kuijlenburg (Blik op Hout) en Patricia van Hall (Buro Fudge). Het bedrag dat via de Stadshart Sint-actie is opgehaald, wordt met name besteed aan deze leeftijdsgroep. 

Muntgeld
Bij meer dan 35 winkels en horeca in de binnenstad van Woerden konden mensen een fysieke donatie doen in de daarvoor bestemde bus. Ook was het mogelijk om online te doneren via de website van het Stadshart. Er is zowel in de bussen in de winkels, als online flink gedoneerd. Van wat muntgeld tot envelopjes met maar liefst 150 euro erin. “Er zijn zelfs mensen die (een deel van) hun energiecompensatie hebben gedoneerd”, vertelt Wesseling. 

John en Elly van den Bosch stelden de Vischbrug beschikbaar als Pakjeshuis. Op het raam van dit Pakjeshuis werd de tussenstand van de actie bijgehouden. Ook ondernemers buiten het Stadshart deden mee aan de actie. Zo doneerde Mark Haagen van Buitenplaats Kameryck vijftig cadeaubonnen voor pitch & putt ter waarde van 19,50 euro. Woerden Makelaardij deed een online winactie en doneerde uit naam van de winnaars ook een mooi bedrag. Jongeneel Verpakkingen zorgde voor gratis donatiebussen, zodat er zoveel mogelijk geld naar de actie kon gaan. En het Consulaat van Sinterklaas verstrekte kilo’s strooigoed. 

Knipbeurt
Denise Miltenburg van Team Kappers Woerden gaf maar liefst vijftig cadeaubonnen voor een knipbeurt. “Ik wilde graag helpen, want vond het een super initiatief”, aldus Miltenburg. “Ik vind het een mooie kerstgedachte om vijftig mensen blij te maken. Of het nu voor de kinderen zelf is, of voor de ouders die ook wel een extraatje hebben verdiend.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Aanhouding in onderzoek naar schietpartij Leidsestraatweg in Woerden 112 3 feb, 16:22
Afbeelding
Jongetje (7) stapt trein in terwijl vader kaartje koopt 112 2 feb, 14:21
Afbeelding
Feestelijke presentatie 'Gemaakt in Woerden' Algemeen 1 feb, 16:37
Afbeelding
Hester Radstake nieuwe predikant Evangelisch-Lutherse Gemeente Woerden Algemeen 1 feb, 16:34
Afbeelding
Nieuw ontwerp Woerdense bastions stuit op verzet Algemeen 1 feb, 16:32
Afbeelding
Iozefina Paulet wordt raadslid voor het CDA in Woerden Algemeen 1 feb, 16:25
Afbeelding
Vragen over toekomst hertenkamp in Woerdens Staatsliedenkwartier Algemeen 1 feb, 16:16
Afbeelding
Oversteek Polanerbaan in Woerden veiliger gemaakt Algemeen 1 feb, 16:16