• Kat Bella.
• Kat Bella. Foto: aangeleverd

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt een speciaal thuis voor kat Bella

Nieuws 1.157 keer gelezen

HARMELEN • Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. heeft een oproep gedaan aan de landelijke media om een nieuw thuis te vinden voor kat Bella, die al twee jaar in het dierenasiel verblijft. Ondanks haar bijzondere gedrag hoopt de stichting een speciale plek te vinden waar Bella zich veilig voelt. 

Bella kwam in maart 2019 terecht bij het dierenasiel van de stichting en al snel bleek ze anders dan andere katten. Mensen vonden haar eng en onaardig, waardoor het moeilijk was om haar gedrag te doorgronden. Desondanks zag de stichting potentie in Bella en begon ze enthousiast te zoeken naar een geschikt thuis. Hoewel er twee keer een plek leek te zijn gevonden, moest Bella telkens terugkeren vanwege haar onvoorspelbare gedrag.

Gedragsdeskundige
Om meer inzicht te krijgen in Bella’s gedrag schakelde de stichting een gedragsdeskundige in. Deze deskundige concludeerde dat Bella een lieve kat is die echter gebukt gaat onder een trauma. Ze reageert sterk op handbewegingen, wat haar veel stress bezorgt. Met extra aandacht en een goed socialisatieplan werken de verzorgers nu samen met Bella aan haar herstel.

Met een toegewijd team van verzorgers en een speciale Bella-box vol speeltjes en snoepjes begonnen ze met Bella’s training. Gedurende de weken maakte Bella grote vooruitgang. Ze leerde ontspannen en werd steeds meer op haar gemak zonder opdringerige handen. Haar angstige uitdrukking maakte plaats voor vriendelijkheid. Langzaam werd er begonnen met het spelen en het uitbreiden van het stappenplan.

Hoop
Het speciale Bella-team heeft de vooruitgang van Bella vastgelegd op video, en er was een bijzonder moment toen Bella voor het eerst op schoot sprong bij één van de verzorgers. Dit moment gaf niet alleen het Bella-team hoop, maar ook alle verzorgers van de stichting.

Nu vol vertrouwen zoekt de stichting naar die ene speciale persoon die Bella het vertrouwen kan geven en samen met haar wil werken aan verdere socialisatie. Ze zoeken een rustig thuis waar Bella alle tijd krijgt om te wennen en waar ze zich veilig voelt. 

Als je denkt dat jij degene bent die stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt, bezoek dan hun website voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Activiteiten en een voedselplein vol lekkernijen tijdens ScowOpen Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Zerowaste laat je graag groener leven: doe mee! Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Maartje en Kine: een weergaloos muziekduo waar je blij van wordt Nieuws 15 uur geleden
Zin in een jaren 50 en 60-feestje? Ga naar Bredius!
Johnny & The Moonshots geven spetterend jaren 50 en 60-feest in Bredius Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer donateurs Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Diamanten bruidspaar Kempen-Van Leeuwen ontvangt burgemeester Molkenboer Nieuws 15 uur geleden
De Utrechtse molenaars ontvangen u graag.
Molens om trots op te zijn, bezoek ze zaterdag en zondag Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
We gaan weer eens gluren bij de buren, doe je dit jaar mee? Nieuws 17 uur geleden