• Kat Bella.
• Kat Bella. Foto: aangeleverd

Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt een speciaal thuis voor kat Bella

Nieuws 1.153 keer gelezen

HARMELEN • Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. heeft een oproep gedaan aan de landelijke media om een nieuw thuis te vinden voor kat Bella, die al twee jaar in het dierenasiel verblijft. Ondanks haar bijzondere gedrag hoopt de stichting een speciale plek te vinden waar Bella zich veilig voelt. 

Bella kwam in maart 2019 terecht bij het dierenasiel van de stichting en al snel bleek ze anders dan andere katten. Mensen vonden haar eng en onaardig, waardoor het moeilijk was om haar gedrag te doorgronden. Desondanks zag de stichting potentie in Bella en begon ze enthousiast te zoeken naar een geschikt thuis. Hoewel er twee keer een plek leek te zijn gevonden, moest Bella telkens terugkeren vanwege haar onvoorspelbare gedrag.

Gedragsdeskundige
Om meer inzicht te krijgen in Bella’s gedrag schakelde de stichting een gedragsdeskundige in. Deze deskundige concludeerde dat Bella een lieve kat is die echter gebukt gaat onder een trauma. Ze reageert sterk op handbewegingen, wat haar veel stress bezorgt. Met extra aandacht en een goed socialisatieplan werken de verzorgers nu samen met Bella aan haar herstel.

Met een toegewijd team van verzorgers en een speciale Bella-box vol speeltjes en snoepjes begonnen ze met Bella’s training. Gedurende de weken maakte Bella grote vooruitgang. Ze leerde ontspannen en werd steeds meer op haar gemak zonder opdringerige handen. Haar angstige uitdrukking maakte plaats voor vriendelijkheid. Langzaam werd er begonnen met het spelen en het uitbreiden van het stappenplan.

Hoop
Het speciale Bella-team heeft de vooruitgang van Bella vastgelegd op video, en er was een bijzonder moment toen Bella voor het eerst op schoot sprong bij één van de verzorgers. Dit moment gaf niet alleen het Bella-team hoop, maar ook alle verzorgers van de stichting.

Nu vol vertrouwen zoekt de stichting naar die ene speciale persoon die Bella het vertrouwen kan geven en samen met haar wil werken aan verdere socialisatie. Ze zoeken een rustig thuis waar Bella alle tijd krijgt om te wennen en waar ze zich veilig voelt. 

Als je denkt dat jij degene bent die stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. zoekt, bezoek dan hun website voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Leerlingen van het Technasium van het Minkema College met het 'bestekrek' en de 'cd-lamp'.
'Bestekrek' winnaar van upcycle-project Minkema College en Duurzaamheidswinkel Nieuws 14 uur geleden
• Muziek tijdens een 'tussenstop' van de Thuisbus.
Thuisbus gaat weer rijden door Woerden en omliggende dorpen Nieuws 25 apr, 17:07
• Leegstaande woning aan de Molenweg.
Sloop van woningen aan Molenweg en Nieuwstraat in Zegveld Nieuws 25 apr, 16:04
• Net als in 2023 is er ook dit jaar weer veel muziek tijdens Bevrijdingsdag in Woerden.
Herdenkingen en viering Bevrijdingsdag in Woerden Nieuws 25 apr, 13:35
• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 25 apr, 13:34
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 25 apr, 10:00
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 25 apr, 10:00
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 25 apr, 10:00