• De Fagellaan is een straat waar veel automobilisten zich niet aan de maximum snelheid houden. Wat raadslid Rumo van Aalst betreft mag de spaarpaal in deze straat komen. "Vandaag werden mijn hond en ik nog gepasseerd door een imitatie Max Verstappen."
• De Fagellaan is een straat waar veel automobilisten zich niet aan de maximum snelheid houden. Wat raadslid Rumo van Aalst betreft mag de spaarpaal in deze straat komen. "Vandaag werden mijn hond en ik nog gepasseerd door een imitatie Max Verstappen." Foto: CDA Woerden

Woerden krijgt een spaarpaal

Nieuws 693 keer gelezen

WOERDEN • Het college van B en W ziet wel wat in het idee van het CDA om een spaarpaal te plaatsen in Woerden. Een dergelijke paal stimuleert weggebruikers om zich aan de maximum snelheid te houden. 

Op verschillende plekken in Nederland staan al spaarpalen. Iedere automobilist die deze paal passeert met een snelheid onder de 30 kilometer per uur wordt door de gemeente beloond met 5 eurocent voor een vrijwilligersorganisatie. De actie duurt een bepaalde periode en er kan maximaal een bedrag van 5 duizend euro worden gespaard. 

Top-10 straten
In Woerden zou de spaarpaal in een straat moeten komen uit de top-10 straten waar de maximum snelheid van 30 kilometer per uur het meest wordt overschreden. Op de lijst staan straten als de Kievitsstraat, Fagellaan en Burgemeester H.G. van Kempensingel in Woerden en de Dorpsstraat in Harmelen.

Het college verwacht de spaarpaal er later dit jaar staat. ‘Dit is mede afhankelijk van de beschikbaarheid vanuit de provincie Utrecht, die de spaarpaal beschikbaar stelt.’ 

CDA-raadslid Rumo van Aalst is blij met de komst van de spaarpaal. “Automobilisten worden zo op een originele en positieve manier gestimuleerd om zich aan de maximum snelheid te houden in zones waar voetgangers en fietsers het meest kwetsbaar zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bart Somers bij het stalen sculptuur 'In het hoofd van je moeder'.
Stalen sculptuur in tuin Woerdense Petruskerk Nieuws 26 apr, 12:46
• Leerlingen van het Technasium van het Minkema College met het 'bestekrek' en de 'cd-lamp'.
'Bestekrek' winnaar van upcycle-project Minkema College en Duurzaamheidswinkel Nieuws 26 apr, 11:57
• Muziek tijdens een 'tussenstop' van de Thuisbus.
Thuisbus gaat weer rijden door Woerden en omliggende dorpen Nieuws 25 apr, 17:07
• Leegstaande woning aan de Molenweg.
Sloop van woningen aan Molenweg en Nieuwstraat in Zegveld Nieuws 25 apr, 16:04
• Net als in 2023 is er ook dit jaar weer veel muziek tijdens Bevrijdingsdag in Woerden.
Herdenkingen en viering Bevrijdingsdag in Woerden Nieuws 25 apr, 13:35
• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 25 apr, 13:34
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 25 apr, 10:00
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 25 apr, 10:00