Teleurstellende week voor SC Woerden

  •   keer gelezen   Sport

WOERDEN • SC Woerden is er niet in geslaagd om de inhaalwedstrijd tegen Nicolaas Boys te winnen. De ploeg van Mike Doornkamp ging in Nieuwveen met 2-0 onderuit. Voor SC Woerden is dat de tweede wedstrijd op rij die het niet wist te winnen. Zaterdag werd ook al tegen VV Linschoten met 1-1 gelijk gespeeld. 


De afgelopen week had voor de Woerdenaren zo mooi kunnen zijn. De ploeg van Mike Doornkamp moest zelf tweemaal winnen en VV Zwammerdam zou moeten verliezen. Een lastig scenario, maar juist hetgeen waar de Woerdenaren geen invloed op hadden viel in zijn plooi. Siveo ’60 won van Zwammerdam, maar de Woerdenaren zelf verzuimden om van VV Linschoten te winnen. Vervolgens deed het duel met Nicolaas Boys er voor de periode niet meer toe, maar de verliespartij kwam wel aan. “Ik denk wel dat dit voor de groep een moment is om er weer een tandje bij te doen. Ook het spel is namelijk te verbeteren. We lopen teveel achteruit en dan ga je dus nooit scoren. Dat zit dus in de manier van druk zetten en het feit dat we vaker in de zestien moeten komen van de tegenstander”, vertelde trainer Mike Doornkamp.

Miscommunicatie
De doelpunten werden dinsdagavond gemakkelijk weggegeven. In eerste instantie ontstond tussen de Woerdense doelman en zijn defensie miscommunicatie waarvan Nicolaas Boys dankbaar profiteerde, in de tweede helft werd nog een strafschop cadeau gedaan waardoor de voorsprong schier onoverbrugbaar was. “Op de bank had je een beetje het idee dat de goal voor ons ook elk moment kon vallen. Aan de andere kant was het ook zo dat wanneer die er dan niet in gaat je niet gescoord had al speelden we nog een uur langer.”

Al met al werd het voor SC Woerden dus een week met teleurstellingen. Waar eerst het uitzicht op een periodetitel aanwezig was, moest het elftal uiteindelijk genoegen nemen met één punt uit twee wedstrijden en uiteindelijk een vierde plek op de ranglijst. Maar dan heeft Nicolaas Boys met twee punten minder alle mogelijkheden de Woerdenaren te passeren. Zij moeten namelijk nog inhalen tegen VV Kamerik.

Nik Mandemakers

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten