Afbeelding

Teleurstellende week voor SC Woerden

Sport 278 keer gelezen

WOERDEN • SC Woerden is er niet in geslaagd om de inhaalwedstrijd tegen Nicolaas Boys te winnen. De ploeg van Mike Doornkamp ging in Nieuwveen met 2-0 onderuit. Voor SC Woerden is dat de tweede wedstrijd op rij die het niet wist te winnen. Zaterdag werd ook al tegen VV Linschoten met 1-1 gelijk gespeeld. 

De afgelopen week had voor de Woerdenaren zo mooi kunnen zijn. De ploeg van Mike Doornkamp moest zelf tweemaal winnen en VV Zwammerdam zou moeten verliezen. Een lastig scenario, maar juist hetgeen waar de Woerdenaren geen invloed op hadden viel in zijn plooi. Siveo ’60 won van Zwammerdam, maar de Woerdenaren zelf verzuimden om van VV Linschoten te winnen. Vervolgens deed het duel met Nicolaas Boys er voor de periode niet meer toe, maar de verliespartij kwam wel aan. “Ik denk wel dat dit voor de groep een moment is om er weer een tandje bij te doen. Ook het spel is namelijk te verbeteren. We lopen teveel achteruit en dan ga je dus nooit scoren. Dat zit dus in de manier van druk zetten en het feit dat we vaker in de zestien moeten komen van de tegenstander”, vertelde trainer Mike Doornkamp.

Miscommunicatie
De doelpunten werden dinsdagavond gemakkelijk weggegeven. In eerste instantie ontstond tussen de Woerdense doelman en zijn defensie miscommunicatie waarvan Nicolaas Boys dankbaar profiteerde, in de tweede helft werd nog een strafschop cadeau gedaan waardoor de voorsprong schier onoverbrugbaar was. “Op de bank had je een beetje het idee dat de goal voor ons ook elk moment kon vallen. Aan de andere kant was het ook zo dat wanneer die er dan niet in gaat je niet gescoord had al speelden we nog een uur langer.”

Al met al werd het voor SC Woerden dus een week met teleurstellingen. Waar eerst het uitzicht op een periodetitel aanwezig was, moest het elftal uiteindelijk genoegen nemen met één punt uit twee wedstrijden en uiteindelijk een vierde plek op de ranglijst. Maar dan heeft Nicolaas Boys met twee punten minder alle mogelijkheden de Woerdenaren te passeren. Zij moeten namelijk nog inhalen tegen VV Kamerik.

Nik Mandemakers

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 15 uur geleden
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 18 uur geleden
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 18 uur geleden
• Birgitte van Hoesel in de Wereldwinkel aan de Havenstraat.
Wereldwinkel Woerden bestaat 45 jaar: 'Wie hier iets koopt, draagt bij aan een betere wereld' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 19 uur geleden
• Padel2Go-locatie.
Woerden krijgt indoor padelcentrum met zes banen Zakelijk 24 apr, 16:34
• Kermis op het Exercitieveld in Woerden.
Jongen (14) beroofd en mishandeld op kermis in Woerden 112 24 apr, 14:47
• Mevrouw Van Doorn-Verstoep met de burgemeester.
Burgemeester Woerden bezoekt 102-jarige inwoonster Nieuws 24 apr, 14:14