• Dennis krijgt symbolisch de sleutel overhandigd van zijn vader Rien Treur.
• Dennis krijgt symbolisch de sleutel overhandigd van zijn vader Rien Treur. Foto: PR
ingezonden

Dennis Treur volgt vader op in Rien Treur Makelaardij

Zakelijk 1.952 keer gelezen

HARMELEN • Het is al een jaar dat Dennis Treur de dagelijkse leiding van Rien Treur Makelaardij in Harmelen heeft, maar vanaf deze maand doet Rien officieel een stapje terug om het bedrijf aan zijn zoon over te laten. Rien: “Maar het werk is te leuk om er helemaal mee te stoppen.”

De voortzetting van vader op zoon is de afgelopen jaren zo geleidelijk gegaan, dat het voor klanten al weinig meer uitmaakt of ze nu met Rien of Dennis te maken hebben. Beiden hebben in het bedrijf hun eigen werkterrein, maar die lopen steeds meer in elkaar over. 

Klanten hebben de opvolging vooral gemerkt doordat Dennis in 2021 al ervoor koos om van het kantoor aan huis aan Breeveld in Woerden het bedrijf te verplaatsen naar de Dorpsstraat in Harmelen. Dennis: “Hier vandaan kunnen we een groot gebied van de regio Woerden, bedienen. We kennen de mentaliteit van de mensen in de steden en omliggende dorpen in dit gebied.” Dat komt mede door de weg die ze beiden richting de makelaardij hebben gevolgd.

Complexe situaties
Rien: “In 1979 had ik een paar kaaswinkels en wilde iets totaal anders gaan doen. Onroerend goed heeft altijd mijn interesse gehad. Je kunt er zijn voor mensen die voor een grote beslissing en een levensgebeurtenis staan waar veel emotie bij komt. Gemiddeld koopt iemand eens in de zeven jaar een woning. In die tijd kan er veel zijn veranderd in de wijze van aankoop en verkoop van een woning.”

“Ik ben begonnen als taxateur en ben ook al snel actief geworden in de aankoop en verkoop van woningen. Door mijn kaaswinkels had ik veel te maken met de agrarische sector. Daardoor kreeg ik als makelaar klanten in het buitengebied. Daar komen ook complexe situatie voor, zoals bestemmingswijzigingen van panden en gronden. Ik vind het dan mooi werk om de hele zaak uit te zoeken, met partijen naar een oplossing te werken en iedereen tevreden zien te stellen. De rol van mediator past mij ook.”

Dorpen en buitengebied
Dennis is via een andere route in 2014 in het bedrijf ingestroomd. “Ik werkte in de grond-, weg- en waterbouw. Ik zocht een nieuwe uitdaging en zag hoe mijn vader plezier had in zijn werk. Het aankopen en verkopen van woningen is telkens anders. De situatie is anders en de mensen zijn anders. Makelaardij is aankoop en verkoop van vastgoed, maar uiteindelijk gaat het om mensen. Door mijn oude werk heb ik een netwerk van bewoners en gebruikers in de regio en ken ik hun situaties. Ik makel in woningen in Woerden en omgeving, maar dat breidt zich steeds meer uit naar het buitengebied met de bijbehorende situaties waar mijn vader helemaal in thuis is.”

www.rientreur.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bart Somers bij het stalen sculptuur 'In het hoofd van je moeder'.
Stalen sculptuur in tuin Woerdense Petruskerk Nieuws 26 apr, 12:46
• Leerlingen van het Technasium van het Minkema College met het 'bestekrek' en de 'cd-lamp'.
'Bestekrek' winnaar van upcycle-project Minkema College en Duurzaamheidswinkel Nieuws 26 apr, 11:57
• Muziek tijdens een 'tussenstop' van de Thuisbus.
Thuisbus gaat weer rijden door Woerden en omliggende dorpen Nieuws 25 apr, 17:07
• Leegstaande woning aan de Molenweg.
Sloop van woningen aan Molenweg en Nieuwstraat in Zegveld Nieuws 25 apr, 16:04
• Net als in 2023 is er ook dit jaar weer veel muziek tijdens Bevrijdingsdag in Woerden.
Herdenkingen en viering Bevrijdingsdag in Woerden Nieuws 25 apr, 13:35
• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 25 apr, 13:34
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 25 apr, 10:00
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 25 apr, 10:00