• Dennis krijgt symbolisch de sleutel overhandigd van zijn vader Rien Treur.
• Dennis krijgt symbolisch de sleutel overhandigd van zijn vader Rien Treur. Foto: PR
ingezonden

Dennis Treur volgt vader op in Rien Treur Makelaardij

Zakelijk 2.067 keer gelezen

HARMELEN • Het is al een jaar dat Dennis Treur de dagelijkse leiding van Rien Treur Makelaardij in Harmelen heeft, maar vanaf deze maand doet Rien officieel een stapje terug om het bedrijf aan zijn zoon over te laten. Rien: “Maar het werk is te leuk om er helemaal mee te stoppen.”

De voortzetting van vader op zoon is de afgelopen jaren zo geleidelijk gegaan, dat het voor klanten al weinig meer uitmaakt of ze nu met Rien of Dennis te maken hebben. Beiden hebben in het bedrijf hun eigen werkterrein, maar die lopen steeds meer in elkaar over. 

Klanten hebben de opvolging vooral gemerkt doordat Dennis in 2021 al ervoor koos om van het kantoor aan huis aan Breeveld in Woerden het bedrijf te verplaatsen naar de Dorpsstraat in Harmelen. Dennis: “Hier vandaan kunnen we een groot gebied van de regio Woerden, bedienen. We kennen de mentaliteit van de mensen in de steden en omliggende dorpen in dit gebied.” Dat komt mede door de weg die ze beiden richting de makelaardij hebben gevolgd.

Complexe situaties
Rien: “In 1979 had ik een paar kaaswinkels en wilde iets totaal anders gaan doen. Onroerend goed heeft altijd mijn interesse gehad. Je kunt er zijn voor mensen die voor een grote beslissing en een levensgebeurtenis staan waar veel emotie bij komt. Gemiddeld koopt iemand eens in de zeven jaar een woning. In die tijd kan er veel zijn veranderd in de wijze van aankoop en verkoop van een woning.”

“Ik ben begonnen als taxateur en ben ook al snel actief geworden in de aankoop en verkoop van woningen. Door mijn kaaswinkels had ik veel te maken met de agrarische sector. Daardoor kreeg ik als makelaar klanten in het buitengebied. Daar komen ook complexe situatie voor, zoals bestemmingswijzigingen van panden en gronden. Ik vind het dan mooi werk om de hele zaak uit te zoeken, met partijen naar een oplossing te werken en iedereen tevreden zien te stellen. De rol van mediator past mij ook.”

Dorpen en buitengebied
Dennis is via een andere route in 2014 in het bedrijf ingestroomd. “Ik werkte in de grond-, weg- en waterbouw. Ik zocht een nieuwe uitdaging en zag hoe mijn vader plezier had in zijn werk. Het aankopen en verkopen van woningen is telkens anders. De situatie is anders en de mensen zijn anders. Makelaardij is aankoop en verkoop van vastgoed, maar uiteindelijk gaat het om mensen. Door mijn oude werk heb ik een netwerk van bewoners en gebruikers in de regio en ken ik hun situaties. Ik makel in woningen in Woerden en omgeving, maar dat breidt zich steeds meer uit naar het buitengebied met de bijbehorende situaties waar mijn vader helemaal in thuis is.”

www.rientreur.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Geflatteerde nederlaag voor SC Woerden Sport 28 mei, 14:49
• Dico Koppers in actie tijdens zijn laatste wedstrijd.
Dico Koppers neemt met dubbel gevoel afscheid: 'Ik stop met iets wat ik het liefst doe: voetballen' Sport 27 mei, 20:08
• Veilingmeester Jacques de Koning gaat de reuzengraskaas veilen.
Genoeg te beleven tijdens Nationale Graskaasdag in Woerdense binnenstad Nieuws 27 mei, 13:16
• Arjan Nihot van De Terugwinning tussen alle ingeleverde fietsen. Hij verwacht dat er de komende dagen nog meer bijkomen.
Inzameling van fietsen in Woerden overtreft alle verwachtingen Nieuws 27 mei, 13:14
• Telkens namen drie teams het tegen elkaar op.
Drakenbootrace in Woerdense Singel levert 2.500 euro op Nieuws 27 mei, 09:01
• Coby Franken en Hans de Jong organiseren een debatavond in De Speeldoos in Woerden.
'We zijn allemaal Woerdenaar, Nederlander èn Europeaan!' Nieuws 26 mei, 17:24
• Leerlingen van De Kring liepen vanaf hun school aan de Jan Steenstraat een rondje door de wijk.
Leerlingen De Kring houden lawaaioptocht in het Woerdense Schilderskwartier Nieuws 26 mei, 17:01
Afbeelding
Boom in brand in Woerdense achtertuin 112 26 mei, 13:44