• Kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, krijgen soms geen lunch mee naar school.
• Kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, krijgen soms geen lunch mee naar school. (Foto: stockfoto)

Woerden&Democratie stelt vragen over kinderen zonder lunchpakket

  •   keer gelezen

WOERDEN • Woerden&Democratie wil weten of het college op de hoogte is van het feit dat er in Woerden kinderen zonder lunchpakket naar school gaan. 


Aanleiding voor de schriftelijke vragen is het initiatief van Carola Jongeneel. De Woerdense is van plan om boterhammen te smeren voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben. Veel van hen krijgen - vanwege de kosten - geen lunchpakket mee naar school. Raadslid Malik Arbaj vindt dat niet kunnen. “Kinderen dienen in een veilig en leefbare omgeving op te groeien. Dat dit niet vanzelfsprekend is, is jammer genoeg een feit.” 

Bijstand
De gemeente Woerden werkt samen met verschillende instanties om ervoor te zorgen dat kinderen en ouders de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ondanks het harde werken komt het nog steeds voor dat kinderen niet altijd voorzien worden in basisbehoeften, zoals een lunch op school. Arbaj: “Het gaat in dit geval niet alleen om kinderen waarvan de ouders in de bijstand zitten, maar ook de ouders die net boven de bijstandsnorm zitten.” 

Hij denkt dat de gemeente, samen met scholen, de voedselbank en initiatiefneemster Carola Jongeneel, een actieve rol kunnen spelen om ervoor te zorgen dat kinderen van een lunch worden voorzien. “Als gemeente moeten we dit onderwerp als prioriteit gaan zien en ernaar handelen. Niet pas vanaf morgen, maar vanaf vandaag.”

Op de Facebookpagina Elk kind een boterham/omgeving Woerden hebben inmiddels diverse particulieren en bedrijven hun hulp aangeboden. Het doel van Carola Jongeneel is om een stichting op te zetten, “maar dan moeten mensen zich wel aanmelden.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten