• Alexander, Tobias en Koen.
• Alexander, Tobias en Koen. Foto: Aangeleverd
fotoserie

Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse uit omgeving Woerden delen hun foto’s en verhalen

Nieuws Fotoseries 3.960 keer gelezen

REGIO • Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse vorige week was de gemeente Woerden uitstekend vertegenwoordigd. Op onze oproep aan deelnemers om een foto en hun (korte) verhaal in te sturen is door meerdere lezers gereageerd, waarvoor dank! 

In de krant konden de verhalen helaas niet volledig worden meegenomen, maar deze zijn te mooi om helemaal te laten liggen. Daarom delen we hieronder alsnog de ingestuurde teksten. 

Alexander Heuvelman en zijn vrienden Tobias en Koen
“Wij, Koen, Tobias en Alexander, hebben de Vierdaagse gelopen om geld op te halen voor het MS Fonds. Dit vanwege het feit dat deze ziekte is geconstateerd bij Alexander.”

“De week van de Nijmeegse Vierdaagse was fantastisch. We hadden een huis gehuurd in Maasbommel, op een halfuur van Nijmegen. Onze ouders en vriendinnen hebben ons ‘verzorgd’ deze week. Dat wil zeggen: ze zorgden voor het eten en het transport van en naar Nijmegen (3.00 uur ‘s ochtends!). Daarnaast stonden er ook talloze vrienden/(schoon)familie en andere dorpsgenoten langs de kant. Dit was een enorme drive voor ons en met deze mensen hebben we dan ook vrijdagavond een mooi feestje gevierd! Vrijdag omstreeks 17:00 uur meldden we ons bij de finish en konden we ons kruisje ophalen; het was gelukt. Een halfjaar aan voorbereiding was hiermee succesvol afgesloten.”

“Naast het lopen is onze actie ook zeer succesvol (geweest). Meerdere radio-optredens, alsmede twee keer een item bij de Oranjezomer. Dit heeft geresulteerd in een fantastisch bedrag van 12.500 euro voor het MS fonds. Dit kan echter nog hoger worden, aangezien de actie nog steeds open staat.”


Rotary Club Woerden
“Met een een groep van 14 leden en partners van de Rotary Club Woerden heeft deelgenomen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Het was een waanzinnige happening en het waren 4 fantastische wandeldagen. Een jaar geleden is deze uitdaging aangegaan en sindsdien zijn er vele trainingskilometers gemaakt. Alle deelnemers hebben dan ook de finish gehaald.”

“Naast de sportieve uitdaging was er ook een financiële doelstelling, namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting Vamos. Deze stichting, waar pastoor Huub Spaan zich al jaren voor inzet, ondersteunt in het noordoosten van Brazilië diverse projecten van kansarme kinderen. Tevens zijn deze reizen voor Nederlandse jongeren een gelegenheid om kennis te maken met minder welvarendere leefomstandigheden. Door de vele giften die de wandelaars voor hun sportieve prestaties ontvingen is het streefbedrag van 20.000 euro ruimschoots binnengehaald.”

Eric van der Heiden uit Woerden 
“Afgelopen week heb ik voor de derde keer meegedaan aan de Vierdaagse. Voor mij is het een sportieve aangelegenheid, ben dus van het doorlopen zonder rust te nemen. Vooral de laatste dag ging erg goed, ruim voordat je jezelf kunt afmelden was ik binnen. Het was de hele week heerlijk wandelweer. Ik sliep in een school op ongeveer tien minuten lopen van start/finish. In elke klas staan tien bedden opgemaakt klaar.”

“Je slaapt met allemaal onbekenden, maar binnen de kortste keren heb je leuke aanspraak. Op het schoolplein staan portocabines met douches. Tijdens het ontbijt (middenin de nacht) kun je je lunchpakketjes maken. ‘s Avonds eet je gezamenlijk in de aula. Nu geniet ik al een paar dagen na.”

Dick en Karlijn Fierens
“Wij zijn Dick en Karlijn Fierens. Als vader en dochter lopen wij al jaren de Nijmeegse Vierdaagse, waarvan de laatste acht jaar de 40 kilometer. Dick liep voor de 44ste keer mee en Karlijn voor de 14e keer. Het ging dit jaar niet helemaal vanzelf, maar samen kom je heel ver. De verzorging door het thuisfront was daarbij ook een heel belangrijke factor. Het blijft ieder jaar een hele belevenis. Ook dit keer waren het weer vier fantastische dagen.”

Matthieu van den Helder uit Woerden
“Voor het negende jaar op rij liepen mijn ex-zwager en ik de vierdaagse van Nijmegen. We lopen samen omdat ik slechtziend ben, mijn zicht is vijf procent, ik heb dus wel wat begeleiding nodig en Danny helpt mij hiermee.”

“Wij gingen op zondag naar Berg en Dal waar wij op de camping stonden, mijn spullen werden daarheen gebracht door familie en een goede vriend brengt daar een caravan heen waar wij in kunnen slapen. Mijn vriend Danny komt uit Den Bosch.Hhij heeft een drukke baan en geen tijd om te trainen, in april doen we een gezamenlijke training van 25 km. Daar blijft het bij voor Danny, maar voor mij niet. ik kan in mijn eigen omgeving goed trainen en dat doe ik dan ook, een goede voorbereiding vind ik belangrijk.” 

“Op de zondag komen we elkaar weer tegen en dat is gelijk goed. We hebben veel bij te praten en gaan plannen maken voor de week. In de avond gaan we de stad in om een klein beetje te genieten van de feesten. Dit doen we met een wandelvriendin die we al jaren kennen uit Monnickendam. De maandag is voor het registreren van je inschrijving. Het is dan ontzettend druk en gezellig op de Wedren, waar we sfeer proeven en oude bekenden tegenkomen.”

“Dan breek de avond aan. Standaard ritueel: al je kleding klaarleggen en brood klaarmaken voor de dinsdag. Op tijd naar bed, want de wekker gaat om 03:45 uur af en we mogen om 4:45 uur starten. Op de fiets naar Nijmegen, een rit van zeven kilometer ,dat is voor mij altijd weer een uitdaging, Danny rijdt voorop en ik volg zijn achterlicht en dat gaat tot nu toe goed. Eenmaal aangekomen in Nijmegen stallen we de fiets en lopen we naar de startplaats. Danny geeft aan als er een opstap is of paaltjes staan die ik niet zie. We zijn inmiddels op elkaar ingespeeld, een fantastische combinatie dus.”

“Zo hebben we iedere dag een ander kleur shirt. De dinsdag is de blauwe dag, woensdag de roze dag, donderdag zitten we in de Tour de France kleuren: de bolletjes trui, vanwege Berg en Dal, en de vrijdag is de finale de gele trui. Iedere dag is weer mooi geweest. Tot slot is de Via Gladiola de kroon op je wandeling, waar veel mensen je aanmoedigen. Dat is een kippenvelmoment. Dan over de finish, een vreugdemoment voor ons beiden, we hebben het weer gered samen.”

“Naar de controle en dan naar de Wedren om feest te vieren. Wat ontzettende gezellig is, met muziek, dansen en tot in de kleine uurtjes feesten.”

 

• Rotary Club Woerden.
• Eric van der Heiden op de Via Gladiola.
• Dick en Karlijn Fierens.
• Mathieu heeft de toch volbracht.
• Er moet natuurlijk ook gegeten worden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• Wethouder Arjan Noorthoek bij het nieuwbouwproject Weidse Weelde in Kamerik.
Gemeente Woerden: 'Praat mee over wonen' Nieuws 14 uur geleden
• Vuurwerkresten.
Minder prullenbakken vernield rond jaarwisseling Nieuws 15 uur geleden
• Plaatsing van een flexflitser.
'Flexflitsers' langs wegen in Woerden Nieuws 15 uur geleden
• Medewerkers mochten de heipaal beschrijven.
Startschot gegeven voor bouw houten bedrijfshal BluePrint Automation Nieuws 27 feb, 16:42
Afbeelding
Aanhanger schoonmaakbedrijf in brand 112 27 feb, 11:05
Afbeelding
Singlereizen zijn actieve vakanties in groepen ingezonden mededeling 27 feb, 10:55
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop ingezonden mededeling 26 feb, 10:55
• Overtreding op speler van SC Woerden tijdens de wedstrijd tegen VEP.
VEP wint stadsderby van SC Woerden Sport 26 feb, 10:06