• Naomi Brehm.
• Naomi Brehm. Foto: aangeleverd

Naomi uit Woerden start crowdfunding voor aanschaf eigen scootmobiel

Nieuws 2.139 keer gelezen

WOERDEN • Naomi Brehm (31) probeert via een crowdfunding geld in te zamelen om een scootmobiel aan te kunnen schaffen. De Woerdense heeft het hypermobiliteitssyndroom (te soepele banden en pezen, red.) en lijdt aan endometriose.

Dat laatste werd vijf jaar geleden ontdekt, na jaren van ondraaglijke pijn. Endometriose is een chronische aandoening waarbij weefsel, dat op baarmoederslijmvlies lijkt, zich ook buiten de baarmoeder bevindt. Dit veroorzaakt onder andere hevige rug- en buikpijn. 

Haar blaas scheurde
In 2021 werd ze geopereerd en bleek er veel meer endometriose te zitten dan verwacht. Niet alles kon weggehaald worden. Vijf weken na de operatie gebeurde er iets traumatisch bij Naomi: haar blaas scheurde en de urine liep haar buik in waardoor ze neerviel van de pijn. Een week later klapte haar blaas opnieuw en kon ze helemaal niets meer. Inmiddels is ze voor een groot deel hersteld, maar ze kan veel dingen niet meer.  

Daardoor is ze vaker aan huis gekluisterd dan haar lief is. “Boodschappen doen en zware tassen tillen lukt niet meer”, vertelt ze. “Even naar de stad of het bos is lastig, omdat pijn en vermoeidheid dan snel opspelen. “Hierdoor zit ik vaak binnen en ben ik veel van mijn vrijheid kwijt. Wandelen met mijn buddy hond kan helaas ook niet zo vaak als ik zou willen. Ik voel me enorm beperkt.”

Scootmobiel
Om haar bewegingsvrijheid wat te vergroten is ze gaan kijken naar een scootmobiel. “Voor iemand van 31 jaar is dat best even slikken”, erkent Naomi. Maar tijdens een proefritje ging er een wereld voor haar open. “Ik zei tegen m’n moeder: ‘Hé mam, nu kunnen we eindelijk al die uitjes plannen die we zo graag samen wilden doen.”

De instanties willen de scootmobiel die Naomi graag wil echter niet vergoeden. “Ze vinden het maar raar dat ik een inklapbare wil”, zegt ze. “Die past in de auto zodat ik ook gezellig meekan naar Scheveningen met familie of vrienden. En ik kan mee de stad in. Als je alles al hebt op moeten geven door een ziekte, dan maken die kleine dingen - zoals even naar buiten gaan - echt het verschil.”

Bekering
Omdat ze rond moet komen van een uitkering is Naomi een crowdfunding gestart om de benodigde 4.000 euro bij elkaar te sprokkelen. Dat vindt ze best lastig. “Ik heb een vechtsportverleden (Naomi beoefende op hoog niveau taekwondo, red.) en leerde om altijd sterk te zijn. Hulp vragen kwam niet in haar op. Door haar bekering drie jaar geleden tot Jezus Christus is alles anders. “Mijn zwakte is nu juist mijn grote kracht.”

Floris Bakker

Doneren kan onder meer via onderstaande QR-code.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De brandweer ging via de achterzijde van de woning naar binnen om het vuur te bestrijden.
Woningbrand aan Wagenstraat in Woerden; supermarkt en woningen ontruimd 112 10 uur geleden
• Cor Remmerswaal, Jacco van Elk en Lauw Uittenbogaard.
'Met Cor pakt door probeer ik mijn steentje bij te dragen' Nieuws 1 mei, 15:27
• Meta en Marieke.
Meta en Marieke combineren suppen en koeken bij Sportsaeck ingezonden 1 mei, 15:27
• De berm voor het gemeentehuis van Woerden.
Woerden gaat minder maaien voor meer biodiversiteit Nieuws 1 mei, 15:19
• Roy Luca (midden) tijdens de uitreiking van het lintje op het gemeentehuis van Zeist.
Lintje voor Woerdense wethouder Roy Luca Nieuws 30 apr, 08:48
• De cast van de voorstelling 'Over-Leven'.
Woerdense jongeren spelen 'Over-Leven' in theater Het Klooster Nieuws 30 apr, 08:07
Afbeelding
'Genoeg zorgaanbieders die cliënten Kwintes over willen nemen' Nieuws 30 apr, 08:03
• Elektriciteitsmasten.
Utrecht neemt maatregelen om overvolle stroomnet te ontlasten Nieuws 30 apr, 08:01